tiistai 26. helmikuuta 2008

Madeira - metsä














Saarella kasvaa eksoottisia hyöty- ja
koristekasveja, kanervapuita ja parin metrin korkuisia mustikkapensaita. Puistoja ja Orkideapuutarhoja on useita. Meillä käytettävät maustekasvit kasvavat villeinä, melkein rikkaruohoina.

Tänä vuonna, elokuussa, vietetään saaren pääkaupungin Funchalin 500-vuotisjuhlaa. Marraskuun puolessa välissä sytytetään ensimmäiset jouluvalot ja kuusi viikkoa ennen pääsiäistä on karnevaalit. Kaupungissa on kulkueita, joihin pukeudutaan naamiaisasuihin.













Vanhan kaupungin kadun Rua de Santa Marian varrella on useita ravintoloita. Jokaisen ravintolan kokki valmistaa ja tarjoaa maailman parhaan neljän tai viiden lajin illallisen viineineen. Todellisia herkkuja onkin tarjolla kuten paikallista maalaisleipää valkosipulilla maustettuna, vihanneskeittoa, espada-kalaa banaanilla, suklaa- tai karamellivanukasta ja kahvia makean
Madeiraviinin kera.

Portugalilaiseen elämäntyyliin kuuluu pistäytyminen kahviloissa useastikin päivässä. Kaupungin pääkadun avenida Arriagan ja Zarcon patsaan (löysi Madeiran vuonna 1419) kulmauksessa on suosittu, historiallinen katukahvila, Golden Gate, jossa nautitaan Meia de leite – coffee with milk – eli maitokahvia suolaisen tai makean kera. Päivällinen tarjotaan vasta illalla klo 20 jälkeen.

Sää helmikuussa oli samanlainen kuin meillä Suomessa normaalisti kesällä. Satoi vain vähemmän tai sitten enemmän kuin jonakin kesänä. Lämpöä oli päivällä 18-21 asteen välillä ja yöllä ei tainnut laskea alle 13 lämpöasteen. Merivesi oli 18 asteista. Turistit, varsinkin suomalaiset, erotti katukuvasta hellevaatteistaan. Paikalliset olivat pukeutuneet toppa- ja nahkatakkeihin, naiset aivan upeisiin sukkiin ja korkeisiin piikkikantaisiin kenkiin tai saappaisiin.
















Meia de leite,
Obrigado

torstai 21. helmikuuta 2008

Valokuvatorstai - "Jotain rajaa"















Onko tässä mitään rajaa...?
Sokerihumalassa raja ainakin hämärtyy… .

maanantai 18. helmikuuta 2008

Valokuvatorstai - yhdessä


Me ihmiset teemme monia asioita yhdessä. Tarvitsemme ystäviä. Yksin ei ole kiva olla. Ei arskan eikä penankaan mielestä, vaan kiva on turista poikien juttuja… :)